Distriktet

KFUM-Spejdernes distrikter er regionale samlinger af spejdergrupper– typisk omkring 15-20 grupper. Det betyder, at den enkelte gruppe nemt kan få hjælp og støtte fra de andre grupper og fra distriktsstaben. Distriktsstaben består af en Distriktschef (DTC), flere Distriktsassistenter (DTA), en kasserer og en uddannelsesansvarlig (DTU). 

KFUM-spejderne består i dag af 35 distrikter og over 500 grupper. Distrikterne hjælper grupperne, med at spejderarbejdet bliver bedst muligt for børn og unge. Derfor er formålet for distrikterne at knytte de regionale grupper sammen i et arbejdsfællesskab, hvor de kan hjælpe hinanden. 

Distrikterne er en formidlingskanal grupperne imellem og mellem grupperne, hovedbestyrelsen og udviklingskonsulenterne. På denne måde kan grupperne få støtte og udvikle hinanden, så spejderarbejdet bliver bedre for børn og unge. 

I løbet af spejderåret er distriktsstabene med til at forskellige arrangementer for grupperne i distriktet. Dette hjælper og støtter grupperne, til at der er gode spejderoplevelser for de forskellige aldersgrupper.

Distrikts stab 2020:

Distriktschef: Andreas Blom Larsen, Tornemark
Distriktsudannelsesleder: Kit Bøgelund Petersen, Høng
Distriktskasser: Daniel Fisker Jensen, Høng

En del af noget større!

Som spejder er du en del af en lokal gruppe. Grupperne er samlet i distrikter, som blandt andet laver arrangementer for alle grupper i et område.   

KFUM-Spejdernes øverste myndighed er landsmødet. Landsmødet bliver afholdt hvert andet år, og her stemmer de delegerede fra landets grupper og distrikter blandt andet om ændringer i korpsets vedtægter.
Det er også landsmødet, som vælger den hovedbestyrelse, der skal sætte retningen for KFUM-Spejderne og træffe beslutninger frem til det næste landsmøde. Hovedbestyrelsen sammensætter en række styregrupper, som hjælper med det arbejde. 

Samtidig har KFUM-Spejderne en række spændende medier, som fortæller om, hvad der rører sig blandt spejdere. 

Du kan læse mere om KFUM-Spejderne i Danmark her.